TAGU ve KAS Türkiye Ortaklığıyla Gerçekleşen "GÖÇ SERTİFİKA PROGRAMININ" Birincisi Başarıyla Tamamlandı

Türk-Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi - TAGU ve Konrad-Adenauer-Stiftung - KAS Türkiye işbirliğinde gerçekleştirilen "GÖÇ SERTİFİKA PROGRAMI" ile  dünyanın ve Türkiye'nin son yıllarda en önemli tartışma alanlarından birisi haline gelen göçmenler ve mülteciler konuları en iyi uzmanlar tarafından öğrencilere aktarıldı.
21 - 25 Ekim 2019 tarihleri arasında TAU’da düzenlenen sertifika programı göç filmleri ve saha ziyaretleri gibi sosyal etkinliklerle de güçlendirildi.

8 Yılın Muhasebesi: Türkiye’deki Suriyeliler ve Türkiye-AB İş birliği

İKV, Türk-Alman Üniversitesi ile iş birliği içinde “8 Yılın Muhasebesi: Türkiye’deki Suriyeliler ve Türkiye-AB İş birliği” adlı bir konferans düzenledi. 29 Nisan 2019 tarihinde yapılan konferansın açış konuşmaları İKV Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz tarafından gerçekleştirildi.

ELITE DIALOGUE II

HOPES projesinin hibe programı kapsamında, Türk-Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAGU) ve Türkiye Mülteci Konseyi (TMK) tarafından yürütülmekte olan “ELITE DIALOGUE II: Suriyeli Akademisyenler ve Lisansüstü Öğrenciler Aracılığıyla Türkiye’de Bulunan Suriyeli Sığınmacılar ile Diyalog” projesinin kapanış çalıştayı 18 Mart 2019 tarihinde Türk-Alman Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Göç Sorununa Çözüm Arayışları

TAÜ Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi TAGU ve Marmara Belediyeler Birliği iş birliği ile Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Göç ve Uyum Sempozyumu’, 18 Nisan günü Retaj Royale Otel’de gerçekleştirildi.