“GÖÇ SERTİFİKA PROGRAMI"
TAGU ve KAS Türkiye Ortaklığıyla Gerçekleşen Programın Birincisi Başarıyla Tamamlandı

21-25.10.2019, Türk-Alman-Üniversitesi

Türk-Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi - TAGU ve Konrad-Adenauer-Stiftung - KAS Türkiye işbirliğinde gerçekleştirilen "GÖÇ SERTİFİKA PROGRAMI" ile  dünyanın ve Türkiye'nin son yıllarda en önemli tartışma alanlarından birisi haline gelen göçmenler ve mülteciler konuları en iyi uzmanlar tarafından öğrencilere aktarıldı.
21 - 25 Ekim 2019 tarihleri arasında TAU’da düzenlenen sertifika programı göç filmleri ve saha ziyaretleri gibi sosyal etkinliklerle de güçlendirildi.

“CARRYING THE ACADEMIC HERITAGE TO THE FUTURE:
Refugee Integration through Higher Education: Policies and Meassures

13.06.2019, Essen (Germany)

“8 YILIN MUHASEBESİ:
Türkiye'deki Suriyeliler ve Türkiye-AB İş Birliği"

29.04.2019

İKV, Türk-Alman Üniversitesi ile iş birliği içinde “8 Yılın Muhasebesi: Türkiye’deki Suriyeliler ve Türkiye-AB İş birliği” adlı bir konferans düzenledi. 29 Nisan 2019 tarihinde yapılan konferansın açış konuşmaları İKV Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz tarafından gerçekleştirildi. Açış konuşmalarını takiben T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı özel bir sunum çerçevesinde Türkiye ve AB ilişkileri bağlamında mülteci konusundaki iş birliğinin durumunu izleyicilerle paylaştı.

“ELITE DIALOGUE II:
Suriyeli Akademisyenler ve Öğrenciler ile Diyalog

18.03.2019

HOPES projesinin hibe programı kapsamında, Türk-Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAGU) ve Türkiye Mülteci Konseyi (TMK) tarafından yürütülmekte olan “ELITE DIALOGUE II: Suriyeli Akademisyenler ve Lisansüstü Öğrenciler Aracılığıyla Türkiye’de Bulunan Suriyeli Sığınmacılar ile Diyalog” projesinin kapanış çalıştayı

New Political Challenges for Germany, Turkey and the EU” Sempozyumu
18.05.2018

TAGU, Köln Üniversitesi Türkiye ve AB Araştırmaları Merkezi (CETEUS), Türk-Alman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, ile INSITER -Inside the Turkey-EU Relations Jean Monnet Modülü tarafından organize edilen ve DAAD tarafından desteklenen “New Political Challenges for Germany, Turkey and the EU” başlıklı sempozyum

Uluslararası Göç ve Uyum Sempozyumu
18.04.2018

TAÜ Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi TAGU ve Marmara Belediyeler Birliği iş birliği ile Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Göç ve Uyum Sempozyumu"