Haberler

Türk -Alman Üniversitesi ile Alman Uluslararası İş Birliği Derneği (GIZ) arasında anlaşma imzalandı.

04.07.2022

Türk -Alman Üniversitesi (TAÜ) ile Alman Uluslararası İş Birliği Derneği (Deutschen Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit-GIZ) arasında iltica ve göç alanında iş birliği için bir çerçeve oluşturmak, mültecilerin ve göçmenlerin ev sahibi toplumda entegrasyonunu sağlamak, Türkiye'deki mültecilerin sosyal ve ekonomik entegrasyonunda Türk toplumunu desteklemek ve aynı zamanda ev sahibi toplumdaki dezavantajlı nüfusa yardım etmek  amacıyla iş birliği anlaşması imzalanmıştır.

TAÜ ve GIZ  ortaklaşa belirlenen topluluklara yönelik olarak faaliyet gösterecek ve aynı zamanda Türk -Alman Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin akademik araştırma imkanları arttırılarak uzmanlık alanlarındaki uygulama bilgilerini genişletmek için saha çalışmasına erişim  sağlama fırsatı vereceklerdir.