Mülteciler ve Sığınmacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini Ziyaret Ettik

1 Şubat 2024 tarihinde Merkez Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Anlam Filiz ile Öğr. Gör. G. Sinem Ön Kahveci, Mülteciler ve Sığınmacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında, Mülteciler Derneğinin hizmet verdiği sosyal ve hukuki danışmanlık, çocuk, kadın ve sağlık refahı, eğitim ve iş gücü ile sosyal uyum birimleri hakkında bilgi edinildi ve hizmetlerin verildiği ilgili ofisler gezildi.

EnstANtane adlı Belgeselin Gösterimi ve Yönetmen Hakan Aytekin ile Söyleşi Yapıldı

Merkezimizin göç konusuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına başlattığı  göç konulu film gösterimi serisinde, bu ay senaristliğini ve yönetmenliğini Hakan Aytekin'in yaptığı EnstANtane adlı belgeselin gösterimi 8 Ocak 2024 tarihinde Sosyal Bilimler Binası Sinema Salonu'nda yapıldı.

"Göç: Toplumsal, Örgütsel ve Bireysel Adaletin Boyutları" Başlıklı Seminer Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Zamantılı Nayır, "Göç: Toplumsal, Örgütsel ve Bireysel Adaletin Boyutları" başlıklı sunumunu 28 Kasım 2023 tarihinde YDYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi.

Bilge Ana Mevlüde Genç Belgesel Gösterimi Büyük İlgi Gördü

"Türk-Alman Üniversitesi Eğitimde 10. Yıl ve Mevlüde Genç Kütüphanesi Açılış Töreni" kapsamında 31 Ekim 2023 tarihinde Sosyal Bilimler Binası Sinema Salonu'nda TAGU tarafından "Bilge Ana Mevlüde Genç" belgesel gösterimi ve belgeselin yapımcı ve yönetmeni Sevinç Yeşiltaş ile TAGU müdürümüz Doç Dr. Enes Bayraklı moderatörlüğünde söyleşi gerçekleştirildi.

TAGU Göç Kütüphanesi

Göç ve Uyum Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde "Göç Kütüphanesi" oluşturma çalışmalarına başlandı.

Göç ve Mültecilik

Türk- Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Uygulama ve Araştırma Merkezi ve TAÜ Toplumsal Cinsiyet Kulübü iş birliğinde, Sayın Ayşe Beyazova yürütücülüğünde “Göç ve Mültecilik” atölyesi gerçekleştirilecektir.

Göç ve Sivil Toplum Kuruluşları

15 Aralık 2022 Perşembe günü "Göç ve Sivil Toplum Kuruluşları" adlı etkinlik gerçekleştirilecektir.

Göç ve Sinema

12 Aralık 2022 Pazartesi günü "Göç ve Sinema" adlı etkinlik gerçekleştirilecektir.

"GEÇMİŞTEN GELECEĞE: TÜRKİYE'DEN ALMANYA'YA GÖÇÜN 61. YILI KONFERANSI"

TAÜ Göç ve Uyum Uygulama ve Araştırma Merkezi (TAGU) ile Göç İdaresi Başkanlığının iş birliğiyle düzenlenen Geçmişten Geleceğe Türkiye'den Almanya'ya Göçün 61. Yılı başlıklı etkinlik, 21 Kasım 2022 tarihinde YDYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

"Fotoğraflarla Almanya'ya Göç" adlı sergimiz

"Fotoğraflarla Almanya'ya Göç" adlı sergimiz 21 Kasım 2022 tarihinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE TÜRKİYE'DEN ALMANYA’YA GÖÇÜN 61. YILI KONFERANSI

"Geçmişten Geleceğe Türkiye'den Almanya'ya Göçün 61. Yılı" adlı konferansımız “Fotoğraflarla Almanya’ya Göç” adlı sergi açılışımızla Türk-Alman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşecektir.

Türk -Alman Üniversitesi ile Alman Uluslararası İş Birliği Derneği (GIZ) arasında anlaşma imzalandı.

Türkiye'deki Suriyeliler ile 9 Yılın Özeti: 29 Nisan 2011 - 29 Nisan 2020

29 Nisan 2011'de Suriyeliler Türkiye'ye gelmeye başladı. Suriyelilerin 9 yılını özetleyen bir grafik çalışması

TAGU ve KAS Türkiye Ortaklığıyla Gerçekleşen "GÖÇ SERTİFİKA PROGRAMININ" Birincisi Başarıyla Tamamlandı

Türk-Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi - TAGU ve Konrad-Adenauer-Stiftung - KAS Türkiye işbirliğinde gerçekleştirilen "GÖÇ SERTİFİKA PROGRAMI" ile  dünyanın ve Türkiye'nin son yıllarda en önemli tartışma alanlarından birisi haline gelen göçmenler ve mülteciler konuları en iyi uzmanlar tarafından öğrencilere aktarıldı.21 - 25 Ekim 2019 tarihleri arasında TAU’da düzenlenen sertifika programı göç filmleri ve saha ziyaretleri gibi sosyal etkinliklerle de güçlendirildi.

8 Yılın Muhasebesi: Türkiye’deki Suriyeliler ve Türkiye-AB İş birliği

İKV, Türk-Alman Üniversitesi ile iş birliği içinde “8 Yılın Muhasebesi: Türkiye’deki Suriyeliler ve Türkiye-AB İş birliği” adlı bir konferans düzenledi. 29 Nisan 2019 tarihinde yapılan konferansın açış konuşmaları İKV Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz tarafından gerçekleştirildi.

ELITE DIALOGUE II

HOPES projesinin hibe programı kapsamında, Türk-Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAGU) ve Türkiye Mülteci Konseyi (TMK) tarafından yürütülmekte olan “ELITE DIALOGUE II: Suriyeli Akademisyenler ve Lisansüstü Öğrenciler Aracılığıyla Türkiye’de Bulunan Suriyeli Sığınmacılar ile Diyalog” projesinin kapanış çalıştayı 18 Mart 2019 tarihinde Türk-Alman Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Göç Sorununa Çözüm Arayışları

TAÜ Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi TAGU ve Marmara Belediyeler Birliği iş birliği ile Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Göç ve Uyum Sempozyumu’, 18 Nisan günü Retaj Royale Otel’de gerçekleştirildi.